Vinkatten – Hitta bästa vinet

Röda Viner, Kryddigt & Mustigt

Org de Rac Shiraz Cabernet Sauvignon Merlot (2009) 2389

Medelbetyg

7.7

Spanien, Ribera del Duero, 14.00%
Tinto fino (tempranillo).
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, dill, choklad och örter.  Serveras vid 16-18°C till robusta rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor eller stekar. 
  • Flaska, Naturkork 750 ml 87.00 kr
  • Box, Tryckknapp topp 3000 ml 219.00 kr
Betyg 7.7 av 10 baserat på 3 recensioner.
Välj ditt systembolag:

När du väljer ett systembolag ur listan första gången sparas ditt val, så nästa gång du besöker vinkatten kommer du enkelt kunna kolla om vinet finns på ditt favorit-systembolag.

Visa vinet på systembolaget.se »

Visa alla butiker som säljer vinet »

Tasteline

Tasteline (Viktat betyg: 8 av 10)

Ett elegant vin som gränsar till det kvinnliga i stilen. Finstämt och välsvarvat i strukturen med alldeles lagom mycket ek. Ungdomligt av stram syra, kännbara tanniner, bigarråer, plommon och kryddor. Därtill med drag av aningen parfym. Ekfaten bidrar med läder och rostade toner. Producenten Bodegas Hnos Pérez Pascuas imponerar stort med sin breda portfölj av viner. El Pedrosal är det enklaste man erbjuder. Om än ett vin av mycket hög kvalitet. Därtill har man sin crianza, reserva och gran reserva gjorda i klassisk Ribera-stil. Samtliga lagringsbara med intensiv fruktkoncentration och riklig ekfatskaraktär. På toppen tronar vinet Pérez Pascuas som bara görs vid riktigt gynnsamma årgångar. Druvan tempranillo är genomgående för alla viner. Bodegan är familjeägd och tillhör toppen i Ribera del Duero. Vingårdarna är fyllda med gamla rankor, vissa upp till 85 år gamla. Rankor som ger liten volym men druvor med stor fruktkoncentration. Samtliga viner är ofiltrerade, så även El Pedrosal, vilket uppmuntrar till dekantering.
2009-10-15

Allt om Mat

Allt om Mat (Viktat betyg: 5 av 10)

Påtagligt hårt och rätt stumt med kryddig ek.

Vinklubben

Vinklubben (Viktat betyg: 10 av 10)

Rött, medelfylligt jättefynd från bröderna Perez Pascuas i intressanta Ribera del Duero. Närmast perfekt balanserat med sin vassa strävhet, intressanta föga publikfriande aromer (anis, dill, blyertspenna, mörka bär) och de franska och amerikanska ekfatsspåren. Säkert ännu bättre med ett par år till på nacken. Ett matvin, gärna till vilt.
2006-10-16

Bästa vinerna från Spanien

10.0Ochoa Moscatel 74316 (2)858:-
9.4Agusti Torello Mata Rosat Trepat 77064 (2)171:-
9.2Volnay Premier Cru Les Champans Domaine Hubert de Montille 99169 (6)149:-
9.0Remírez de Ganuza Gran Reserva 99006 (2)1,689:-
9.0Lustau Solera Reserva Amontillado Los Arcos 8227 (2)82:-
8.8Codorníu Selección Raventós 7778 (4)119:-
8.8Coto de Gomariz blanco 99237 (2)149:-
8.6Peñascal Rosé Tempranillo 2951 (7)65:-
8.5Montecillo Crianza 2643 (12)72:-
8.5Marqués de Riscal 6001 (12)79:-