Vinkatten – Hitta bästa vinet

Sherry, Söt

Bristol Cream (0) 8228

Medelbetyg

5.5

Spanien, Jerez, 17.00%

Mycket söt smak med inslag av torkade aprikoser, russin, apelsinskal, nötter och mjölkchoklad.  Serveras vid cirka 14°C till desserter. 
  • Flaska, 375 ml 59.00 kr
  • Flaska, 750 ml 99.00 kr
Betyg 5.5 av 10 baserat på 2 recensioner.
Välj ditt systembolag:

När du väljer ett systembolag ur listan första gången sparas ditt val, så nästa gång du besöker vinkatten kommer du enkelt kunna kolla om vinet finns på ditt favorit-systembolag.

Visa vinet på systembolaget.se »

Visa alla butiker som säljer vinet »

Tasteline

Tasteline (Viktat betyg: 6 av 10)

Söt sherry med bärnstensfärg, doften är enkel av nötter och brända toner. Smaken är tydligt söt med återkommande brändhet, nötter, russin och sirapstoner. Bristol Cream har hängt med i Systembolagets ordinarie sortiment sedan 1955 och kan utan tvekan betraktas som ett säkert kort.
2009-11-12

Allt om Mat

Allt om Mat (Viktat betyg: 5 av 10)

Fylligt, sött och eldigt med russintoner i ganska endimensionell framtoning.

Bästa vinerna från Jerez

9.0Lustau Solera Reserva Amontillado Los Arcos 8227 (2)82:-
8.0Palo Cortado Península Solera Reserva 8233 (2)179:-
8.0Cuco Oloroso Dry 8239 (3)79:-
8.0Fino Inocente 8202 (2)60:-
7.5La Guita Manzanilla 8201 (2)51:-
7.3Vintry's Altiado Superior 8277 (8)56:-
6.8Doña Alicia Manzanilla Pasada 8203 (2)45:-
6.8Real Tesoro Cream 8232 (2)69:-
6.5Vintry's Altiado 8275 (2)87:-
5.5Almacenista Oloroso del Puerto José Luis Gonzales Obregon 1/100 90344 (2)299:-

Bästa vinerna från Spanien

10.0Ochoa Moscatel 74316 (2)144:-
9.4Agusti Torello Mata Rosat Trepat 77064 (2)171:-
9.2Volnay Premier Cru Les Champans Domaine Hubert de Montille 99169 (6)399:-
9.0Remírez de Ganuza Gran Reserva 99006 (2)1,689:-
9.0Lustau Solera Reserva Amontillado Los Arcos 8227 (2)82:-
8.8Coto de Gomariz blanco 99237 (2)149:-
8.8Codorníu Selección Raventós 7778 (4)119:-
8.6Peñascal Rosé Tempranillo 2951 (7)65:-
8.5Montecillo Crianza 2643 (12)39:-
8.5Marqués de Riscal 6001 (12)45:-